zaterdag 14 juli 2012

Zaterdag 14 juli, weer terug naar Amerika.

Na een goede nacht, die door de verduisteringsgordijnen lekker lang duurde, vertrekken we rond tienen vanuit Banff richting ons overnachtingsadres aan de oostingang van Glacier National park. We besluiten de kortere, maar minder mooie, route te nemen omdat dat anderhalf uur scheelt. Maar, het is dan ook met recht een minder mooie route, op een gegeven moment zitten we in zo'n desolaat stuk dat we echt zoiets hebben van hier moet je niet zonder benzine komen te zitten.
Hele stukken zonder dat we een (vervallen) huis of andere auto zien. We komen na een rit van zo'n vijf uur aan bij Johnson's of St Mary waar we een cabin hebben. Ziet er weer geweldig uit. Met schitterend uitzicht op de bergen van Glacier Nat. Park. Bij het inchecken vraagt Ron aan de eigenaar waar hij bier kan kopen. Tja dat gaat hem niet worden, het is namelijk net dit weekend een of ander indianenfeest vierdaagse en we zitten net op indianengrond en er wordt dus deze dagen geen bier verkocht.
Gelukkig zitten we maar op vijf mile van de ingang van Glacier NP en Ron gaat samen met Bobbie daar heen om in het park, wat geen indianengrond meer is, bier te halen en gelijk de Nationale parkenpas en park info te halen. Vanavond eten we hier bij de hillbilly's ;-) Morgen Glacier bekijken. Oh, bijna vergeten, een unicum, ik spotte de enige dieren van vandaag langs de weg. Herten, welke soort moeten we nog vragen. Het eten bij Jonhnsons was een ervaring op zich. Het restaurant was ontzettend apart ingericht, overal geweien en andere snuisterijen en het eten was voortreffelijk. De soep werd in een grote schaal met soeplepel opgediend en wilde je meer kon je dat gewoon vragen. Wat vooral ook ERG lekker was was de (ijs) taart van huckleberry ijs die Ron nam maar zo groot was dat we er allevier van konden eten :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten